Q&A Epilare definitivă laser
Garantia indepartarii totale a firelor de par din zona dorita este data de respectarea corecta a indicatiilor in urma consultatiei.
Firul de par si anexele sale reprezinta o unitate biologica cu capacitati de regenerare in urma distructiei sale – chiar si in cazul folosirii energiei termice – epilarea cu laser. Stimulii de regenerare diminueaza odata cu repetarea sedintelor la interval de 3 -5 săptămâni.
Sedintele de epilat definitiv se desfasoara intr-un interval de timp specific pragului de sensibilitate la durere a fiecarui client. De exemplu, o sedinta de epilare definitiva faciala poate dura intre 5-10 minute, iar una de epilare definitiva in zona inghinala intre 10-30 de minute.
Prima sedinta de epilare definitiva va incepe intotdeauna cu o discutie despre indicatiile, contraindicatiile si posibilele reactii adverse ale procedurii impreuna cu alte detaliile tehnice.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt reprezentate de un usor eritem si edem perifolicular evenimente reversibilie in decursul aceleiasi zile.
Se indica evitarea utilizarii solarului / expunerea timp indelungat la soare o saptamana inainte si dupa, ulterior expunerea la doare se va face doar dupa folosirea unei creme cu SPF 30/50 +. Limitarea bailor fierbinti sau a saunei in primele 24-48 h de la peocedura. De asemenea, este de evitat orice procedura de inlaturare a parului nedorit printr-o metoda ce imlplica smulgerea acestuia.
Datorita pilozitatii bogate a barbatilor comparativ cu cea a femeilor, numarul si durata sedintelor pot fi crescute in cazul acestora.
Procedura de epilare definitiva cu laser nu este dureroasa.
La femei, epilarea definitiva se incepe după vârsta de 15 ani, după ce acestea au avut cel puțin 2 cicluri menstruale iar la bărbați, epilarea după vârsta minimă de 18 ani.
Parul va incepe sa creasca din nou, respectand un tipar invers beneficiilor obtinute in urma sedintelor de epilare definitiva.