Beneficiile pietrei Jad

Jadul, supranumit si piatra imparatului, piatra longevitatii,  asa cum este ea cunoscuta in China

contine elemente de seleniu, zinc, nichel, cupru, cobalt, magneziu, calciu si mai mult de 30 de elemente care contribuie la sanatatea organismului uman. Aceste elemente genereaza si distribuie un val de fluctuatii care se raspandesc in intregul organism, energia fiind circulata in tot corpul si rezonand cu fiecare celula in parte. Astfel, celulele umane devin dinamice, rezultatul fiind accelerarea metabolimului ce duce la o imbunatatire a circulatiei sangvine, drenaj limfatic, imbunatatirea sistemului imunitar, sau vindecarea rapida a proceselor inflamatorii (leziuni, cicatrici).

Cristaloterapia oferă beneficii nebănuite, aceste pietre semipreţioase ale regnului mineral conţinând în ele atât energii străvechi, cât şi frecvenţe specifice care pot fi aplicate in scop terapeutic. Efectul este amplificat prin asocierea beneficiilor razelor infrarosii, astfel ca rezultatele apar inca de la prima sedinta de terapie, ce are in general o durata de aproximativ 40 de minute. Razele infrarosii sunt de asemenea un analgezic extraordinar.  Actioneaza cu succes pentru eliminarea completa a durerilor menstruale, durerilor de spate (lombare, cervicala), a durerilor de articulatii, fiind  o solutie 100% naturala in tratamentul durerii, ce nu da dependenta si nu are efecte adverse.

Jadul este util in solutionarea problemelor ce apar la nivelul coloanei vertebrale, îndeosebi pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani. În structura sa există sodiul, aluminiul şi oxidul de sulf, deci o combinaţie de silicat de aluminiu şi sodiu cu adăugiri de oxigen. O asemenea alcătuire face din jad un ajutor extrem de valoros, fiind considerat în secolele anterioare drept piatra tămăduitoare pentru majoritatea dereglărilor funcţionale şi organice. Din acest motiv i se mai spune şi Piatra Supremă cu proprietăţi cu adevărat magice, precum tratarea afectiunilor măduvei osoase sau a durerilor de coloană, asigurarea regenerarii ţesuturilor ( în prezent se prepară remedii naturiste care conţin pulbere fină de jad).

Cat despre razele infrarosii, acestea sunt o forma de energie emisa in mod natural de catre Soare si fac parte din spectrul luminos invizibil pentru ochiul uman. Razele infrarosii generate artificial, identice cu cele ale Soarelui,  sunt transmise prin elemente naturale pure precum cristalele de jad. Jadul este unul dintre cei mai buni conductori de caldura din lume, si astfel, caldura emisa va fi absorbita in corp in profunzime, pana la 3.8 cm dincolo de stratul superficial al pielii.

Primul efect este vaso-dilatatia, astfel ca dupa numai 20 de minute pe patul de masaj cu pietre de jad si infrarosii, diametrul vaselor de sange se dilata si obtinem beneficii terapeutice remarcabile legate de circulatia venoasa si sanatatea inimii. Varicele, simptome frecevente ale circulatiei venoase deficitare, se resorb, trombii sunt dizolvati si circulatia venoasa reinstaurata. Pentru ca diametrul vaselor de sange se mareste, cantitatea de oxigen transportata catre muschi creste.  Rezulta o recuperare rapida dupa febra musculara (recomandat pentru sportiv, dar nu numai).

Tensiunea arteriala se regleaza, peretii vaselor de sange isi recapata elasticitatea si permeabilitatea, ducand la o optimizare a schimburilor nutritive si  o cresterea a transferului de oxigen catre muschi.

Mai mult, extremitatile se iriga eficient cu ameliorarea sindromul Reynaud sau sindromul mainilor si picioarelor reci. Cum irigarea creierului se traduce intr-o cantitate mai mare de oxigen, pacientii experimenteaza un nivel de energie crescut, o productivitate mai buna, o stare de bine si calmitate, cu efect inclusiv asupra durerilor de cap sau chiar a migrenelor.

De asemenea, ajuta in tratarea aterosclerozei datorita efectului de curatare a vaselor de sange de depunerile de colesterol care ingusteaza diamentrul lor si le reduce permeabilitea si elasticitatea. Un alt beneficiu este reducerea riscului unui AVC (Atac Vascular Cerebral) datorat efectului de vasodilatatie.

Piatra de jad este de asemenea un bun curator de energii negative şi eliberează psihicul uman de încărcările energetice inutile. Spre exemplu, piatra de jad este foarte benefică pentru cei care doresc să intre în lumea meditaţiei şi care vor să se descarce de anumite energii care le blochează starea de bine. Anxietatea şi emoţiile negative, nervozitatea sau emotivitatea se vor estompa o dată cu inceperea terapiei.

Message Us on WhatsApp